vriendentuinen


Verse groente en fruit is voor iedereen belangrijk. Iedere dag. Maar niet iedereen kan  dat betalen. Daarom zijn de Vriendentuinen er. Wij zorgen dat de Voedselbanken  verse groente en fruit krijgen. Zij doen dat in hun voedselpakketten. En zo kunnen ook mensen die te weinig geld hebben toch verse groente en fruit eten.  In de Vriendentuinen werken mensen met een beperking, en die vinden met dit werk weer hun plek in de maatschappij. 


Er zijn 42

Zorgboerderijen met een vriendentuin


3500

Gezinnen eten ervan


107.708

kilo groente / fruit gaat er naar voedselbanken


293.846

eieren gaan er naar de voedselbankenGezond eten

Ongeveer 35.000 mensen zijn klant van de Voedselbank. Daarmee worden bijna 90.000 mensen wekelijks van eten voorzien. In de pakketten die ze daar krijgen zit te weinig verse groente en fruit. De Vriendentuinen veranderen dat. Steeds meer zorgboerderijen hebben een Vriendentuin. Daar werken mensen met een fysieke, verstandelijke of psychische beperking. Doordat ze groente en fruit verbouwen voor de Voedselbanken, doen ze belangrijk werk voor de samenleving. Daar zijn ze trots op. Sommige zorgboerderijen leveren ook nog verse eieren. Elke week levert elke vriendentuin groente en fruit zoals bietjes, appels, andijvie, sla en kool aan de Voedselbanken.


Onze missie en visie

De Vriendentuinen hebben een grote meerwaarde voor de maatschappij. Wij verbinden groepen mensen aan de samenleving die anders aan de zijlijn blijven staan. Verder dragen we bij aan een gezond leven voor mensen die een laag inkomen hebben. Onze meerwaarde zie je in drie gebieden. Allereerst krijgen mensen via de Voedselbank verse groente, fruit en eieren in hun pakket. Mensen met een beperking of een grote afstand tot de arbeidsmarkt telen deze groenten en dit fruit. Ze verzorgen de kippen en ze verzamelen de eieren. Daardoor besteden ze hun dag op een zinvolle manier en dragen ze echt bij aan de samenleving. Voor de zorgboeren en –boerinnen is het extra leuk dat de dagbesteding bijdraagt aan de Voedselbanken. Die zijn inmiddels onmisbaar geworden voor veel mensen. Verder telt ook nog dat de relatie tussen stad en platteland door de Voedseltuinen sterker wordt. De Vriendentuinen laten de maatschappelijke rol van landbouw heel goed zien. Een prachtvoorbeeld van meedoen in de maatschappij met een extra groot effect voor verschillende groepen mensen.


    


© 2017 vriendentuinen.nl | Disclaimer