natuurvlees

NIEUW bij de Limosahoeve;  rundvlees van onze eigen koeien!


Op onze boerderij hebben we ook rundvee. Zij onderhouden gezamelijk het grasland voor de weidevogels door begrazing en bemesting.

Bij ons staan de koeien vanaf eind april dag en nacht buiten, afhankelijk van het weer komen ze dan rond november weer naar binnen. Hoewel wij nog bezig zijn met het officiële bio-certificaat worden de koeien biologisch gehouden. Denk hierbij aan veel stal-ruimte, geen antibiotica en natuurlijke bemesting van het grasland. Door goed te kijken naar de hoeveelheid mest die op het groene grasland gestrooid wordt is er geen sprake van overbemesting, maar wel een maximale CO2 vastlegging. In de stal ligt een schone laag stro waar de koeien op kunnen liggen en in kunnen spelen. Naast de stal hebben wij een uitloop gecreëerd zodat de koeien, als ze dit willen in de winter ook naar buiten kunnen om een frisse neus te halen op een verharde ondergrond.

In de wei eten de koeien vers kruidenrijk gras, in stal worden hooi- en kuilbalen gevoerd van ons eigen grasland. Dit wordt aangevuld met zout en mineralen om een goede weerstand te behouden. Verder krijgen de koeien geen extra voer . De koeien mogen zo lang mogelijk bij ons blijven. We laten elk jaar ook een koe slachten voor eigen gebruik. We brengen de koe zelf naar een geselecteerde Slachter en Traiteur. Eerlijk vlees.

We delen dit ook met familie en kennissen.

Het is er weer: vers en (h)eerlijk rundvlees van de Limosahoeve!

Wederom eerlijk en vers vlees afkomstig van een van onze eigen koeien. De koeien zijn nog in omschakeling naar biologisch, zoals dat genoemd wordt. Dit betekend dat de koeien wel al biologisch gehouden worden maar we het vlees nog niet onder die noemer mogen verkopen.

Anders dan voorgaande keer hebben wij nu geen vooraf samengestelde pakketten maar alleen losse producten. Uiteraard kunnen wij, indien u dit wenst, voor of met u een pakket samenstellen voor een mooie prijs.


Mocht u interesse hebben in een lekker stukje vers en eerlijk vlees kunt u het onderstaande contactformulier invullen.

Langskomen op de boerderij kan, door het Coronavirus, alleen op afspraak.


Of vul het onderstaande formulier in.