natuurvlees

NIEUW bij de Limosahoeve;  rundvlees van onze eigen koeien!


Op onze boerderij hebben we ook koeien. Deze onderhouden het grasland voor de weidevogels door begrazing en bemesting.

Bij ons staan de koeien vanaf eind april dag en nacht buiten, afhankelijk van het weer komen ze dan rond november weer naar binnen. Hoewel wij nog bezig zijn met het officiële bio-certificaat worden de koeien biologisch gehouden. Denk hierbij aan veel stal-ruimte, geen antibiotica en natuurlijke bemesting van het grasland. Door goed te kijken naar de hoeveelheid mest die op het groene grasland gestrooid wordt is er geen sprake van overbemesting, maar wel een maximale CO2 vastlegging. In de stal ligt een schone laag stro waar de koeien op kunnen liggen en in kunnen spelen. Naast de stal hebben wij een uitloop gecreëerd zodat de koeien, als ze dit willen in de winter ook naar buiten kunnen om een frisse neus te halen op een verharde ondergrond.

In de wei eten de koeien vers kruidenrijk gras, in stal worden hooi- en kuilbalen gevoerd van ons eigen grasland. Dit wordt aangevuld met zout en mineralen om een goede weerstand te behouden. Verder krijgen de koeien geen extra voer . De koeien mogen zo lang mogelijk bij ons blijven. Tot het moment van overgewicht zich aandient. Want dat geeft een hoger gezondheidsrisico. Dat is het moment dat we de koe laten slachten na een mooi, vrij en nuttig leven.We laten elk jaar ook een koe slachten voor eigen gebruik. We brengen de koe zelf naar een geselecteerde Slachter en Traiteur. Eerlijk vlees.

We delen dit ook met familie en kennissen.

Voor het eerst bieden wij vlees van een van onze eigen koeien te koop aan.

Wij verkopen het vlees in pakketten van 6 kg waar onder andere biefstukken, rosbief, hamburgers en tartaar in zit. Losse verkoop is tevens mogelijk. Naast deze pakketten verkopen wij ook gerookte worsten, deze zijn gemaakt van 50% rund- en 50% bio-varkensvlees.

Heeft u ook interesse in een lekker stukje vers en eerlijk vlees? Vul dan uw gegevens in en wij nemen contact met u op zodra er een koe/os geslacht wordt.

De verwachting is in november.